обадете ни се на +359 888 00 33 92, +359 882 53 76 89 или Щракнете тук , за да изпратите съобщение

Levenhuk.bg » Полезни ревюта » Какво може да се прави у дома по време на карантина?

Какво може да се прави у дома по време на карантина?


Карантината може да стане истинско предизвикателство за тези, които обикновено прекарват уикендите активно. Освен филми, музика и книги вероятно търсите нещо ново, например, ярки впечатления и интелигентно забавление. В тази статия ще Ви разкажем още какво можете да правите у дома по време на карантина.

За тези, които остават в града

какво може да се прави у дома по време на карантина?Главният недостатък на апартамента е, че той е сравнително малък. Особено ако в апартамента няма достатъчно място за много обитатели. В този случай микроскопът е отличен вариант. Когато имате микроскоп, Вие знаете какво да правите у дома по време на карантина. Можете да поставите микроскопа върху бюро или маса за хранене и след това да го махнете лесно и бързо. По-добре е да изберете микроскоп, който се предлага заедно с комплект за експерименти: по този начин няма да се налага да купувате допълнителни принадлежности и ще можете да провеждате различни научни експерименти. Ако изследванията в микроскопията са нещо ново за Вас, Ви препоръчваме да закупите „Невидимият свят. Образователна книга“. Нищо, че тя е насочена към децата: вътре ще намерите полезни съвети за всеки, който е в самото начало на изучаването на микросвета.

Ако имате късмета да притежавате апартамент с тераса, разполагате с още повече решения на проблема „Какво може да се прави у дома по време на карантина?“ Помислете за закупуване на телескоп с пълен размер, чрез който можете да наблюдавате Луната, планетите на Слънчевата система, както и далечния Космос и наземни обекти. Най-компактни и универсални са катадиоптричните телескопи. Ако не разполагате с много място, помислете за закупуването на евтин рефракторен телескоп за начално ниво.

Между другото, можете да изберете телескоп дори за апартамент без тераса, но той трябва да бъде по-прост модел. Има настолни телескопи, които можете да поставите върху маса до прозорец. Те са подходящи за наблюдение най-малко на Луната. Разгледайте следните модели: Bresser National Geographic 114/500, Добсънов телескоп Bresser Messier 5", и рефлекторен телескоп Meade EclipseView 82 mm. Не забравяйте за допълнителен образователен материал, като „Космосът. Непразна празнота. Образователна книга“.

За тези, които са се преместили в къща извън града

Ако притежавате къща извън града, въпросът „Какво може да се прави у дома по време на карантина?“ изобщо не трябва да Ви тревожи. Цялото пространство е на разположение за Вашето проучване! От една страна, телескопите с Добсънова монтировка са доста големи. От друга страна обаче, те предоставят невероятни възможности за изследване на Вселената. Особено ако изберете модел с диаметър на обектива 250 mm и по-голям. По-добре е да извършвате наблюдения извън града дори и с обикновен телескоп, понеже има по-малко светлинно замърсяване от града и поради това можете да видите повече.

Ако не се интересувате от наблюдение на Космоса, тогава бинокъл или зрителна тръба винаги ще бъдат полезни в къщата извън града. Има много забавни неща, които можете да наблюдавате дори близо до Вашата къща: можете да наблюдавате птиците, да наблюдавате пейзажи и други.

Какво може да се прави у дома по време на карантина, ако сте отегчени? Нашето предложение е: изследвайте Космоса, микросвета и света навсякъде около Вас! Ако имате някакви въпроси, моля, свържете се с нашите продавач консултанти: винаги сме готови да помогнем.

Вижте списъка със специални оферти в нашия онлайн магазин: можете да получите подарък с Вашата покупка!

Levenhuk
Април 2020


Забранява се всяко възпроизвеждане на материала с цел публична публикация във всякаква информационна среда и във всякакъв формат. Можете да реферирате към тази статия с активна връзка към levenhuk.bg.

Производителят си запазва правото да прави промени на цените, гамата продукти и спецификациите им или да преустанови предлагането на продуктите без предварително уведомление.