обадете ни се на +359 888 00 66 37, +359 888 00 33 92 или Щракнете тук , за да изпратите съобщение

Количката Ви за пазаруване е празна
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 150 BGN
Доживотна гаранция, вижте подробности »
Работно време на магазина

Изключителен дистрибутор на Meade!

Levenhuk.bg » Полезни ревю » Струва си покупката на стереомикроскоп?

Струва си покупката на стереомикроскоп?

stereomicroscopes, buy stereo microscopesСтереомикроскопът е много популярен оптичен инструмент сред радиолюбителите, бижутерите и изследователите на микросвета. Неговата отличителна характеристика е, че той осигурява триизмерно изображение. Понякога стереомикроскопите се бъркат с обикновените бинокулярни микроскопи, но те имат различни оптични конструкции.

В класическия микроскоп с бинокулярна глава за формирането на изображението се използва само една леща на обектива. Полученото изображение само се дублира в двата окуляра. Предаваното изображение е само едно, но можете да го гледате с двете очи едновременно. В стереомикроскопите за формирането на изображението се използват две лещи на обектива – по една за всяко око. На практика ние получаваме два независими оптични канала, което ни позволява да наблюдаваме стереоскопично изображение. Тази оптическа схема се нарича схема на Грийнъф. Напоследък тя е широко разпространена.

Децата и юношите се наслаждават на работата със стереомикроскоп поради лесната работа с него. Това не е изненадващо: можете да изучавате монети, камъни и други артефакти от света около нас, които могат да бъдат интересни за един млад изследовател. Стереоскопичното изображение е важно за изучаването на електронни схеми, часовникови механизми, кристали, минерали и произведения на изкуството. То дава възможност за детайлно проучване на структурата на големи обекти и откриване на дефекти на повърхността. Подобен стереомикроскоп е подходяща покупка за любители микробиолози. Той ще бъде много полезен за изготвяне на микроскопски слайдове.

Микроскопите Levenhuk серия ST ще бъдат отлични за всякакви цели. Серията включва четири стереомикроскопа, които се различават по диапазона на увеличение, работната дистанция и типа осветление. Микроскопите са предназначени за любители и професионални потребители и също така ще бъдат полезни за хоби у дома.

Стереомикроскопи Levenhuk:

Микроскоп
Levenhuk 1ST

Микроскоп
Levenhuk 3ST

Стереомикроскоп
Levenhuk LabZZ M4

Микроскоп
Levenhuk 5ST

Levenhuk
Май 2018 г.


Забранява се всяко възпроизвеждане на материала с цел публична публикация във всякаква информационна среда и във всякакъв формат. Можете да реферирате към тази статия с активна връзка към levenhuk.bg.

Производителят си запазва правото да прави промени на цените, гамата продукти и спецификациите им или да преустанови предлагането на продуктите без предварително уведомление.